Podwójny suflet czekoladowy z ciepłym sosem Krówkowym
Podwójne suflety czekoladowe z ciepłym sosem Krówkowym mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ekstraktu waniliowego, słodko-gorzka czekolada, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Suflety z ciepłej mlecznej czekolady z lodami waniliowymi, Oburzający Ciepły Pudding Czekoladowy, oraz Podwójna Krówka Czekoladowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika do najniższego ustawienia i usuń środkowy stojak. Rozgrzej piekarnik do 42
Aby przygotować suflety, lekko posmaruj 6 (8-uncjowe) suflety sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie 2 łyżkami cukru. Odstawić.
Pozostałe 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki mąki, 3 łyżki kakao i sól połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać 1 1/4 szklanki mleka, stale mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotuj 2 minuty lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką; usuń z ognia.
Dodaj 3 uncje czekolady; wymieszać, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do dużej miski; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać wanilią i żółtkiem.
Białka umieścić w dużej misce do miksowania; ubijać z dużą prędkością mikserem do uzyskania sztywnych szczytów (nie przegotowywać). Delikatnie złóż jedną czwartą białek w mieszaninę czekoladową; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białek. Delikatnie łyżka mieszanki do przygotowanych potraw. Ostro stuknij naczynia 2 lub 3 razy na blacie do poziomu.
Umieść naczynia na blasze do pieczenia; umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika 425. Natychmiast obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować sufletów z piekarnika).
Piec 40 minut lub aż drewniany kilof włożony w bok Suflera wyjdzie czysty.
Aby przygotować sos, rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać 1/3 szklanki cukru, 2 łyżki kakao i 1 łyżkę mąki; dobrze wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mleka, dobrze mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką.
Usuń z ognia; dodać 1/2 uncji czekolady, mieszając, aż będzie gładka.
Podawać na ciepło z sufletami.