Podwójny suflet czekoladowy z ciepłym sosem Krówkowym

Podwójny suflet czekoladowy z ciepłym sosem Krówkowym
Podwójne suflety czekoladowe z ciepłym sosem Krówkowym mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ekstraktu waniliowego, słodko-gorzka czekolada, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Suflety z ciepłej mlecznej czekolady z lodami waniliowymi, Oburzający Ciepły Pudding Czekoladowy, oraz Podwójna Krówka Czekoladowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw stojak piekarnika do najniższego ustawienia i usuń środkowy stojak. Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować suflety, lekko posmaruj 6 (8-uncjowe) suflety sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
3
Posypać równomiernie 2 łyżkami cukru. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
4
Pozostałe 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki mąki, 3 łyżki kakao i sól połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać 1 1/4 szklanki mleka, stale mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotuj 2 minuty lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką; usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj 3 uncje czekolady; wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
6
Przenieść mieszaninę do dużej miski; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać wanilią i żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Białka umieścić w dużej misce do miksowania; ubijać z dużą prędkością mikserem do uzyskania sztywnych szczytów (nie przegotowywać). Delikatnie złóż jedną czwartą białek w mieszaninę czekoladową; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białek. Delikatnie łyżka mieszanki do przygotowanych potraw. Ostro stuknij naczynia 2 lub 3 razy na blacie do poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść naczynia na blasze do pieczenia; umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika 425. Natychmiast obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować sufletów z piekarnika).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Piec 40 minut lub aż drewniany kilof włożony w bok Suflera wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Aby przygotować sos, rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodać 1/3 szklanki cukru, 2 łyżki kakao i 1 łyżkę mąki; dobrze wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mleka, dobrze mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Usuń z ognia; dodać 1/2 uncji czekolady, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
13
Podawać na ciepło z sufletami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn