Podwójnie Zanurzony Smażony Kurczak
Przepis Podwójnie zanurzony smażony kurczak jest gotowy w około 10 godzin i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 448 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól kuchenną, mąkę, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Smażony Z Maślanką Podwójnie, Podwójnie zanurzone smażone gofry z kurczaka i maślanki Begian, oraz Kurczak Smażony Potrójnie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć kurczaki i umieścić w dużej misce. (Pamiętaj, aby umyć ręce po obsłudze surowego drobiu.)
Wymieszać balsamiczny i rozmaryn i polać kurczaki. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia usuń kurczaka i wyrzuć balsamiczny. W czystej misce wrzucić kurczaka z maślanką.
Usuń kawałki kurczaka, zachowując maślankę.
Wlać Arborio Rice Coating do dużej plastikowej torby lub pojemnika.
Dodać kurczaka w partiach, wstrząsając do herbu. Włożyć kurczaka z powrotem do maślanki, dodając więcej maślanki, jeśli to konieczne, aby pokryć wszystkie kawałki. Kawałki kurczaka zanurzyć w mieszance ryżu, aby je pogłębić, następnie ostrożnie zanurzyć je w maślance ponownie, a następnie zanurzyć po raz drugi w mieszance ryżu. Pat dobrze usunąć nadmiar mąki. Przechowywać w lodówce powlekane kurczaka przez co najmniej 1 godzinę, aby umożliwić powłoki przylegać do mięsa kurczaka.
Ogrzać około 2 cale oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej patelni lub patelni na średnim ogniu do 335 stopni F. Slip niektóre kawałki kurczaka stronie skóry w dół do gorącego oleju. Nie przepełniać; smażyć partiami (lub 2 oddzielne Patelnie), jeśli to konieczne. Gotować, aż kurczak jest gotowane przez i złoty kolor, o 10 do 15 minut na stronie.
Dokładnie osuszyć na stojaku z drutu lub pogniecionych ręcznikach papierowych i podawać. Może być spożywany na ciepło, na zimno lub w temperaturze pokojowej.
Umieścić ryż w blenderze i zmielić do bardzo dobrze. Wstrząsnąć do dużej miski i dodać kaszę manną, mąka, sól, i pieprz. Wrzucić, aż dobrze wymieszane. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w zamrażarce, aby zachować maksymalną świeżość.
Uwaga szefa kuchni: w tym miejscu używam soli kuchennej. Ogólnie wolę sól koszerną i szarą sól, ale sól koszerna jest zbyt ciężka i nie pozostanie rozprowadzona po całej powłoce.