Podwójnie pieczone puree ziemniaczane
Podwójnie pieczone puree ziemniaczane może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 412 kalorii , 14 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia . Mieszanka masła, pasków bekonu, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 54% . Podobne przepisy to Double Ka Meetha – Jak zrobić Hyderabadi Double Ka Meetha – Ramadan , Pieczone Nadziewane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori) i Dorsz z Sosem Pomidorowo-Oliwkowo-Chorizo i Puree Ziemniaczanym .
Instrukcje
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do miękkości.
W dużej misce rozgnieć ziemniaki.
Dodaj śmietanę, mleko, masło i 1 szklankę sera. Wymieszaj cebulę, boczek, sól i pieprz. Łyżką włóż do natłuszczonej 2-qt. naczynie do pieczenia.
Posypać pozostałym serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–35 minut lub do momentu nagrzania.