Podstawowy sos curry

Podstawowy sos curry
Zapomnij wychodząc do jedzenia lub zamawiając jedzenie na wynos za każdym razem, gdy pragniesz indyjskiego jedzenia. Spróbuj zrobić podstawowy sos curry w domu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i cały 30 przepis ma 739 kalorii, 14g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać gałka korzeń imbir, pasta curry madras, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Spróbuj Podstawowe Curry Z Kurczaka, Podstawowe indyjskie Curry z Paneerem, oraz Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej płytkiej patelni. Wrzucić cebulę i gotować przez 10 minut, lub do miękkości. Dodać czosnek i imbir, a następnie gotować przez kolejne 2 min, oglądając czosnek nie pali. Wymieszać z pastą curry i gotować przez kolejną min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Teraz wlej 1 litr zimnej wody, pomidory i 1 łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotować sos na dużym ogniu przez około 10 minut, lub aż płyn zmniejszy się o jedną trzecią. Będzie przechowywać przez 1 tydzień w lodówce lub zamrażać do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćNormalny
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia57
Magazyn