Podstawowy Rosół Z Kurczaka
Podstawowy rosół z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 2,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 38g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz liście laurowe, seler, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Podstawowy Rosół Z Kurczaka, Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka, oraz Maca Ball zupa z klopsikami z kurczaka i bulionem z kurczaka domowej roboty.
Instrukcje
Kurczaka umyć pod zimną wodą.
Umieścić w dużym, ciężkim, głębokim garnku do zupy, który nie jest zbyt szeroki, i przykryć wodą (8 do 10 filiżanek). Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, skimming szumowiny, jak unosi się do góry. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu i odtłuszczanie 30 do 45 minut lub do momentu, gdy bulion będzie przezroczysty.
Dodaj 2 szklanki zimnej wody, aby przynieść dodatkowe szumowiny na powierzchnię i ponownie odtłuścić, aż będzie jasne.
Podczas gdy bulion simmers, naciśnij goździki do cebuli.
Dodaj cebulę, marchew, seler, pasternak, pieprz, liście laurowe, gałązki pietruszki i sól do smaku do garnka i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 1 godzinę.
Off ciepła, niech bulion ostygnie lekko, a następnie usunąć kurczaka i warzywa, zastrzegając je, jeśli chcesz. Wyłożyć duży sitko lub durszlak z gazą i przecedzić bulion do dużej miski. Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z powierzchni kubkiem odtłuszczającym, sitkiem do sosu lub dużą łyżką lub do użytku następnego dnia, schłodzić bulion przez noc i usunąć zatkany tłuszcz przed ponownym podgrzaniem.
Aby podać, podgrzej zupę do gotowania na wolnym ogniu. Sól dostosuj do smaku. Chochle do misek i posypać koperkiem i pietruszką.
Bulion można również przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać w pojemnikach 1-lub 2-kubkowych.
Odmiany: orientalny rosół z kurczaka Zastąp goździki, cebulę, marchew, seler, pasternak, liście laurowe, pietruszkę i koperek jednym 3-calowym kawałkiem piernika, który został obrany i pokrojony na 4 kawałki, 2 szalotki, 4 ząbki czosnku i 1 łyżeczkę pieprzu Szechuańskiego lub czarnego.Rosół z pieczonego kurczaka Zastąp surowego kurczaka kośćmi dwóch pieczonych kurczaków, ale użyj tych samych warzyw i przypraw, co w podstawowym rosole z kurczaka. Dusić, częściowo przykryte, przez 2 godziny.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;