Podstawowy Pieczony Indyk
Podstawowy pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 105g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz seler, naturalny Indyk, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Pieczony Podstawowy, Podstawowy Sos Z Indyka, oraz Podstawowa Zupa Z Indyka.
Instrukcje
Noc przed pieczeniem indyka, Usuń zawartość z jamy. Odrzuć podroby (serce, wątroba i żołądek) i zarezerwuj szyję. Natrzyj indyka na całej powierzchni kilkoma hojnymi szczyptami soli, w tym kilka pod skórą pokrywającą piersi.
Umieścić indyka w naczyniu lub na blasze do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce do następnego dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177° i umieść stojak w dolnej trzeciej.Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami i włóż końcówki skrzydeł do tyłu i pod spodem. Pocierać dużą ilość oleju roślinnego wewnątrz jamy i na zewnątrz. Dobrze doprawić solą i pieprzem, również wewnątrz jamy i pod skórą.Masło rozbić na małe kawałki i umieścić je pod skórą pokrywającą piersi.
Umieść cytrynę, cebulę i seler w jamie.
Ułożyć indyka, pierś w dół, na stojaku do pieczenia ustawionym w patelni do pieczenia i umieścić zarezerwowaną szyjkę na dnie patelni. Piecz przez 45 minut, piecz indyka co 20 minut, gdy nagromadzą się soki na patelni.Po 45 minutach Przerzuć indyka na plecy i dalej smażyć i smażyć przez około 2 do 2 i pół godziny.Gdy termometr do mięsa włożony do wewnętrznej części uda zarejestruje 77° i soki będą czyste, wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw na 20 do 30 minut przed wyrzeźbieniem. (Jeśli planujesz zrobić własny sos, pamiętaj, aby zarezerwować szyjkę w dolnej części patelni do pieczenia i warzywa z wnętrza jamy ptaka.)