Podstawowy mostek wołowy w holenderskim piekarniku
Podstawowy mostek wołowy w holenderskim piecu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 532 kalorie, 49g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jeśli masz mąkę, czosnek, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Spróbuj Wołowina Z Pieca Holenderskiego, Gulasz Wołowy Z Pieca Holenderskiego, oraz Holenderski piec-duszona wołowina i letnie warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posyp mostek przyprawioną solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu. Podsmaż mostek w gorącym oleju, aż zbrązowieje z obu stron.
Przenieść mostek do dużego talerza. Gotować i mieszać cebulę i czosnek w holenderskim piekarniku, aż warzywa zmiękną, o 6 protokół. Zwróć mostek do holenderskiego pieca.
Bulion wołowy ubić, ketchup, brązowy cukier, ocet, chili w proszku, liście laurowe, i pieprz cayenne razem w misce; mieszanka bulionu mżawka nad mostkiem.
Doprowadzić mieszaninę wołowiny do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej i przykryć. Dusić, aż wołowina jest bardzo delikatna i łatwo rozpada się po wyciągnięciu widelcem, 2 1/2 do 3 godzin.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Przełożyć wołowinę na talerz, rezerwując płyn w holenderskim piekarniku. Pokroić wołowinę.
W małej misce ubić wodę i mąkę; wymieszać z piekarnikiem holenderskim i doprowadzić do wrzenia, aż sos zgęstnieje.
SOS podawać na pokrojonym mostku.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek wołowy świetnie komponuje się z Shirazem, Tempranillo i Zinfandelem. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Jedno wino można spróbować Bunnell Family Cellar Mountain Syrah. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
![Bunnell Family Cellar Mountain Syrah]()
Bunnell Family Cellar Mountain Syrah
Jedna z najmniejszych Ava, Czerwona Góra jest ograniczona do jednego pięknego wzgórza, w centrum regionu produkującego wino w stanie Waszyngton. Terroir i klimat w ekskluzywnym obszarze uprawy łączą się, tworząc owoce o intensywnym smaku. Miękkie, aksamitne wejście, jasne czarne owoce zrównoważone przez ciemne niesłodzone kakao, wszystkie łączą się, aby stworzyć złożoność i głębię charakteru odpowiednią do przedłużonego starzenia.