Podstawowe włoskie biscotti
Potrzebujesz deseru bez nabiału ? Podstawowe włoskie biscotti mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 105 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 48 osób. Jeśli masz pod ręką tłuszcz, cukier puder, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. 8 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest to bardzo niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Autentyczne włoskie biscotti , Biscotti z migdałami i Najlepsze biscotti .
Instrukcje
Przesiej mąkę i odmierz. Przesiej ponownie z cukrem i proszkiem do pieczenia na płaską powierzchnię.
Wymieszaj tłuszcz z suchymi składnikami, aż mieszanka będzie miała konsystencję gruboziarnistej mąki kukurydzianej.
Zrób dołek w mące i wbij do niego jajka.
Dodaj wanilię i wyrabiaj ciasto przez około 5 minut, aż stanie się gładkie. Jeśli ciasto wydaje się zbyt miękkie i lepkie, dodaj odrobinę mąki.
Oderwij kawałki ciasta wielkości moreli i uformuj je w pożądane kształty. Ciasteczka można piec w formie pierścieni, pasków lub liter, np. S.
Umieścić w odstępach 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia i piec w gorącym piekarniku nagrzanym do 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Uważaj, ponieważ łatwo się przypalają.