Podstawowe Szarlotki
Podstawowa Szarlotka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz mąkę, masło, wodę z lodem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym.
Instrukcje
Mąkę i sól ubić w dużej misce.
Dodać skrócenie i masło i wrzucić palcami, aż dobrze pokryte w mieszaninie mąki. Używając blendera do ciast lub palców, pokrój skrócenie i masło na suche składniki, aż zmniejszy się do kawałków wielkości grochu, około 4 do 5 minut.
Skropić 6 łyżkami wody z lodem i sokiem z cytryny i wymieszać, aż ciasto się połączy. (
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak w dolnej trzeciej.
Umieść blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową na stojaku.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj nieco większy dysk ciasta do średnicy około 12 cali i grubości 1/4 cala. Linia 9-calowy talerz ciasto z ciasta i wykończenia, aby pozostawić 1-calowy zwis.
Umieścić zarówno cukry i mąkę, cynamon, skórka z cytryny, sól, i gałka muszkatołowa w małej misce i ubijać, aż równomiernie połączone; odstawić. Obrać, połówki, rdzeń, i pokroić jabłka o 1/8 do 1/4 cala grubości i umieścić w dużej misce.
Posypać sokiem z cytryny i wrzucić do połączenia.
Dodać mieszaninę cukru do jabłek i wrzucić, aż równomiernie powlekane; odstawić.
Rozwałkuj pozostały dysk ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do około 11 cali średnicy i 1/4 cala grubości.
Umyj zwis skorupy w płytce ciasta cienką warstwą mleka, pół na pół lub śmietany.
Dodaj mieszankę jabłek, układając ją lekko w środku. Kawałki masła rozsypać na jabłkach i przykryć wierzchnią skórką. Przyciąć nadmiar ciasta górnej skorupy, aby pozostawić 1-calowy zwis. Naciśnij razem krawędzie dolnej i górnej skorupy do uszczelnienia.Za pomocą palców lub tylnej części widelca zagniataj ciasto, aby szczelnie je zamknąć. Ostrym nożem Wytnij 6 szczelin w górnej skorupie, równomiernie rozmieszczonych i promieniujących od środka.
Wierzch ciasta posmarować pozostałym mlekiem, pół na pół lub śmietaną i posypać gruboziarnistym cukrem.
Umieścić ciasto na gorącej blasze do pieczenia i piec przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i piec, aż ciasto skorupa jest złoty kolor, a nadzienie jest grube i bulgotanie, o 40 do 50 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na blasze, aż nadzienie przestanie bulgotać, a następnie umieścić na stojaku z drutu do całkowitego ostygnięcia (co najmniej 2 godziny) przed podaniem.