Podstawowe Ciasto Chlebowe

Podstawowe Ciasto Chlebowe
Podstawowe ciasto chlebowe to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Podstawowe ciasto chlebowe spichrzowe (na bułki lub duży Bochenek), Podstawowe Słodkie Ciasto, oraz Podstawowe Ciasto Masa.

Instrukcje

1
Umieść ciepłą wodę w ciepłej misce do mieszania i dodaj drożdże. Wymieszać, aby rozpuścić drożdże i odstawić na 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Dodać sól i cukier i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj mąkę i oliwę z oliwek i wymieszaj, używając rąk, aż ciasto połączy się w formie, którą można zagnieść w kulkę bez przyklejania ciasta do palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
4
Umyć i osuszyć ręce.
5
Wyjmij kulkę ciasta z miski i umieść na gładkiej desce do krojenia. Zagniataj ciasto, od czasu do czasu odkurzając je łyżeczką mąki na raz, aż utworzysz gładką, twardą, jednorodną kulę, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
6
Umieść kulkę ciasta w lekko naoliwionej misce i przykryj ją czystą ściereczką kuchenną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Umieść miskę w ciepłym miejscu (jak nad lodówką) do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się w wielkości, około 2 godzin. W tym czasie uderz ciasto i podziel je na 4 równe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Ciasto jest teraz gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn