Podsmażone brukselki i szalotki
Smażona brukselka i szalotka to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, brukselka, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Spróbuj Kapusta smażona i brukselka z boczkiem i karmelizowaną szalotką, Brukselka z boczkiem i szalotką, oraz Brukselka Zapiekana Z Karmelizowaną Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do prawie przetargu, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj cukier i brukselkę; smażyć 5 minut lub do brązowego, mieszając od czasu do czasu.
Posypać solą i pieprzem; wrzucić.