Podsmażone brukselki i szalotki

Podsmażone brukselki i szalotki
Smażona brukselka i szalotka to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, brukselka, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Spróbuj Kapusta smażona i brukselka z boczkiem i karmelizowaną szalotką, Brukselka z boczkiem i szalotką, oraz Brukselka Zapiekana Z Karmelizowaną Szalotką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do prawie przetargu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
4
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj cukier i brukselkę; smażyć 5 minut lub do brązowego, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
CukierCukier
6
Posypać solą i pieprzem; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn