Podsmażona cukinia z Gruyere
Podsmażona cukinia z Gruyere jest bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 384 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, ser szwajcarski gruyere, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podsmażona Cukinia Z Gruyere, Panini z Podsmażonymi grzybami i Gruyère, oraz Chard Smażony + Grillowany Ser Gruyere są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na dość dużym ogniu. (Patelnia z anodyzowanego aluminium działa dobrze w tym celu, ponieważ jest odporna na kij, ale może wytrzymać wysokie temperatury.) Obracać patelnię, aby pokryć dno patelni olejem, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Gdy patelnia jest gorąca, dodać cukinię i cebulę.
Rozłóż wzdłuż dna patelni.
Gotuj szybko na dużym ogniu, często mieszając, aż wszystkie kawałki cukinii będą trochę rumiane przynajmniej z jednej strony (około 2 minut).
Posypać solą i pieprzem podczas gotowania.
W połowie gotowania, dodać czosnek i zioła. Jeśli jest jakiś przyklejony do patelni, dodaj trochę więcej oleju.
Na cukinię w jednej warstwie ułożyć plasterki sera. Przykryj patelnię.
Odstawić na kilka minut, aż ser się rozpuści.
Cukinię wyjąć do naczynia do serwowania.