Poblano Chile Enchiladas a la Gringa

Need a danie główne bezglutenowe? Poblano Chile Enchiladas a la Gringa może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz granulki bulionu z kurczaka, wodę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Poblano Chile-Serowe Enchiladas, Kolacja Dziś Wieczorem: Crema De Chile Poblano (Pieczona Zupa Chile Poblano), oraz Vincent Price Sopa Poblano-Zupa Poblano Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć do rondla piersi z kurczaka, czosnek, cebulę, wodę i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut. Po zakończeniu wyjąć kurczaka na talerz do ostygnięcia. Odmierz 1 szklankę bulionu z kurczaka i wyrzuć resztę.
Piecz chiles poblano na otwartym ogniu lub pod brojlerem, aż skóra poczerniała ze wszystkich stron.
Umieść chiles w plastikowej torbie lub misce pokrytej folią i pozostaw do pary, gdy ostygną, około 30 minut. Gdy ostygnie, odkleić poczerniałą skórkę z pieprzu, usunąć nasiona i błonę.
Zarezerwowany rosół z kurczaka umieścić w blenderze wraz z prażonymi poblanos i kwaśną śmietaną. Puree aż będzie gładkie i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Tortille smażyć pojedynczo, aż zmiękną i zaczną chrupać.
Ułożyć na talerzu i odstawić.
Wlać mieszaninę puree poblano na patelni i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół. Podczas gotowania sosu pokrój schłodzone piersi z kurczaka w paski 1/4 cala.
Używając szczypiec, zanurz tortillę w sosie, pokrywając obie strony.
Umieścić część kurczaka w środku tortilli, zwinąć szczelnie, a następnie umieścić na naczyniu z boku szwu w dół. Powtórz z pozostałymi tortillami. Łyżka pozostałego sosu na szczycie enchiladas, a następnie posypać rozdrobnionym serem mozzarella.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada