Po prostu grillowane piersi z kurczaka

Po prostu grillowane piersi z kurczaka mogą być po prostu bezglutenowym, bezmlecznym, pełnym 30 i דל פחמימות,znym przepisem, którego szukałeś. Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 407 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. 38 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, cebulę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 52 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Po prostu grillowane piersi z kurczaka, Po prostu grillowane piersi z kurczaka i Grillowane piersi z kurczaka z surową kukurydzą i sałatką z grillowanego chleba.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj olej roślinny z rozgniecionym czosnkiem, używając widelca, aby uwolnić aromat czosnku do oleju. Dopraw mieszankę czosnkową solą i pieprzem do smaku.
Odstaw na co najmniej 15 minut.
W międzyczasie przygotuj piersi z kurczaka. Dokładnie opłucz i osusz kurczaka. Znajdź grzbiet wzdłuż boku piersi kurczaka i ostrożnie zdejmij mięso. Weź każdą pierś i delikatnie rozbij ją na równą grubość. Nie ubijaj zbyt cienko; pierś nie będzie całkowicie jednolita. Jeśli jest wąska, trójkątna końcówka, odetnij ją i wyrzuć. Przygotuj przetargi, odcinając postrzępione krawędzie. Obficie posolić i popieprzyć kurczaka i pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 15 minut.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Gdy kurczak odpocznie, posmaruj go obficie olejem roślinnym z dodatkiem czosnku.
Połóż piersi z kurczaka na gorącym grillu, grubszą częścią skierowaną w stronę cieplejszej części grilla (zwykle tyłu). Pozwól piersiom kurczaka gotować w spokoju, aż pojawią się ślady zwęglenia, około 4 minut. Odwróć kurczaka, trzymając grubszą część kurczaka w stronę gorącej części płomienia i gotuj, aż termometr włożony do kurczaka wskaże 55 stopni F, czyli około 3 minuty.
Połóż kawałki kurczaka na grillu i smaż łącznie przez 3 do 4 minut, obracając w połowie czasu. Przed podaniem grillowanego kurczaka odczekaj 5 minut pod przykryciem.
Podawać z pieczonymi pomidorami cebulowymi i sosem cebulowym, jeśli używasz.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Na blasze do pieczenia ułóż przekrojone na połówki pomidory, cebulę i ząbki czosnku.
Skropić połową oliwy z oliwek, posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Połóż pomidory przecięciem do dołu i gotuj przez 2 godziny, obracając pomidory po 1 godzinie. Po drugiej godzinie zdejmij blachę do pieczenia i odłóż na bok nieobrany czosnek.
Resztę warzyw i sok z patelni umieść w robocie kuchennym lub blenderze.
Dodaj łyżkę lub dwie wody na patelnię, aby zeskrobać resztki aromatu przyklejone do blachy do pieczenia i dodaj do robota kuchennego. Wyciśnij miękki miąższ pieczonego czosnku do robota kuchennego i dodaj pozostałą oliwę z oliwek. Mieszaj mieszaninę, aż będzie grudkowata lub puree, aż będzie gładkie, w zależności od pożądanej konsystencji. Spróbuj sosu i dopraw solą i pieprzem, jeśli to konieczne.