Plum Kuchen

Plum Kuchen
Plum Kuchen to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz akompaniament: pełnotłusty jogurt, masło, Funt jędrne dojrzałe śliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Plum Kuchen, Plum Kuchen, oraz Plum-Streusel Kuchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże i ciepłą wodę w misce miksera i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać 2 szklanki mąki, 2/3 szklanki cukru, sól, jogurt, jajko, Skórka, i wanilia do mieszaniny drożdży i wymieszać na średniej prędkości 1 minutę. Beat w 1 kij masła, 1 łyżka na raz, aż włączone. Ubijaj ze średnią prędkością, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące, około 5 minut. (Ciasto będzie bardzo lepkie.) Zeskrobać dół miski i posypać ciasto pozostałymi 2 łyżkami mąki. Przykryć miskę ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i pozostawić ciasto w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
JogurtJogurt
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozłóż pozostałe 2 łyżki masła na dnie 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia i posyp pozostałą 1/3 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Każdą śliwkę pokroić na pół na 5 lub 6 plastrów i ułożyć w 1 warstwowej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszaj ciasto, aż mąka zostanie dodana, a następnie równomiernie rozprowadź na śliwkach. Luźno przykryć masłem folią, a następnie ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
śliwkaśliwka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż prawie się podwoi, około 1 1/2 godziny.
7
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec, aż kuchnia będzie złoto-brązowy i drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty, 30 do 35 minut. Schłodzić na patelni 5 minut, a następnie odwrócić i rozpakować na stojaku, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Kuchnia jest najlepsza w dniu, w którym jest pieczona, ale może być przechowywana, luźno przykryta, w temperaturze pokojowej 1 dzień.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn