Plum Galette
Plum Galette może być tylko przystawka szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mączkę kukurydzianą, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Plum Galette, Plum Galette, oraz Plum Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, masło i sól połączyć w robocie kuchennym; proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem powoli dodawaj wodę z lodem przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu połączenia (nie formuj kulki). Delikatnie wciśnij mieszankę do 4-calowego koła na plastikowej folii. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; posypać papierem mąką kukurydzianą. Rozpakuj ciasto; rozwałkuj ciasto w 9-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia.
Połącz śliwki i skrobię kukurydzianą w dużej misce, rzucając do herbu.
Dodać 1/4 szklanki dżemu śliwkowego; wrzucić dobrze do herbu. Ułóż mieszankę śliwkową na wierzchu ciasta, pozostawiając granicę 1 1/2 cala. Brzegi ciasta zagnieść na mieszankę śliwkową.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut.
Wyjąć galette z piekarnika (nie wyłączać piekarnika).
Skórkę posmarować 1 łyżką dżemu śliwkowego, posypać cukrem.
Piec w 425 przez 20 minut lub aż skorupa będzie złoty kolor. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut przed podaniem.