Plum Galette

Plum Galette
Plum Galette to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka armagnac, ciasto, crme frache i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Podobne przepisy to Plum Galette, Plum Galette, oraz Plum Galette.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Linia duża (17-na 12-calowy) blacha do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 13-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
3
Przełożyć na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Wymieszać mąkę z kaszy mannej i 2 łyżki cukru granulowanego i równomiernie rozprowadzić na cieście, pozostawiając 1-calową granicę. Ułóż śliwki, skórki w dół, w 1 warstwie na wierzchu mieszaniny cukru, a następnie posyp śliwki 3 łyżkami cukru granulowanego. Wchodzisz na krawędzi ciasta na pokrycie zewnętrznej krawędzi śliwek, plisowanie ciasta w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
5
Piec galette, luźno przykryte arkuszem folii, 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Wyjąć folię i piec, aż owoce będą miękkie i soki są bulgotanie, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Przenieść galette na blasze do stelaża i natychmiast umyć gorące soki na śliwki za pomocą szczotki do ciast. Kurz gorący galette z cukrem cukierników (cukier topi się i pomaga glazury galette). Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
8
Podczas gdy galette ostygnie, wymieszaj crme frache, Armagnac (jeśli używasz) i pozostałe 3 łyżki cukru granulowanego w misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
ArmagnacArmagnac
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podawać galette z kremem Armagnac.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArmagnacArmagnac
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn