Pleciony pierścień migdałowy
Braided Almond Ring to przystawka dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 247 kalorii , 5 g białka i 6 g tłuszczu . Za 47 centów za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Ten przepis z Taste of Home wymaga białka jaja, żółtka jaja, mleka i cukru. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt super łyżkowatą ocenę 35% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Braided Cream Cheese Bread , Braided Brioche i Braided Sweet Bread .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, cukier, drożdże, skórkę z cytryny i sól. W rondlu podgrzej mleko, wodę i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników i ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj jajko, żółtko i 1/2 szklanki mąki; ubijaj przez 2 minuty. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Przykryj i odstaw na 20-30 minut. Uderz pięścią ciasto. Podziel na trzy części; rozwałkuj każdą na prostokąt o wymiarach 24 x 4 cale.
W małej misce ubij składniki nadzienia.
Rozprowadź na cieście, pozostawiając około 2,5 cm od brzegów.
Zwiń ciasto, zaczynając od dłuższego boku, i zlep krawędzie, aby je uszczelnić.
Połóż sznurki na posypanej mąką powierzchni i delikatnie zapleć.
Umieść w dobrze natłuszczonej 10-calowej foremce. Złącz końce, aby je zamknąć. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Jajko roztrzepać z wodą i posmarować nim warkocz.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut. Ostrożnie wyjąć z formy na kratkę.
Połącz pięć pierwszych składników polewy; polej ciepły warkocz. Na wierzch posyp migdałami.