Pleciony Chleb Wieniec
Pleciony wieniec chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 137 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, ekstrakt z pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wianek Pleciony Pomarańczowy, Pleciony Wieniec Sezamowy, oraz Pleciony Chleb Jajeczny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, cukier, masło, 1 jajko, skórkę pomarańczową, sól, ekstrakt i 1 szklankę mąki; ubić na gładką masę. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Ciasto rozwałkować; podzielić na trzy części.
Rozwałkuj każdą porcję na 20-in. Lina. Oplot liny; kształt w wieniec i szczypać końce do uszczelnienia.
Umieścić na wysmarowanej blasze do pieczenia. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, o 45 protokół.
Do glazury, ubić jajko; lekko posmarować ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.