Pleciony Chleb Jajeczny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu żydowskich przepisów, więc spróbuj plecionego chleba jajecznego. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 266 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki, jajka, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako tani chleb dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Pleciony Chleb Jajeczny, Pleciony Chleb Jajeczny, oraz Chleb Pleciony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kuchenka mikrofalowa 1 1/2 szklanki mleka w wysokiej w kuchence mikrofalowej szklanej misce 2 do 3 minut lub do ogrzania. Wymieszać drożdże; odstawić 5 minut.
Połączyć 5 1/2 szklanki mąki i soli w dużej misce; wymieszać w mieszaninie drożdży.
Dodać skrócenie i kolejne 3 składniki. Beat z niską prędkością z mikserem elektrycznym 1 do 2 minut. Beat ze średnią prędkością 5 Więcej minut.
Posypać ciasto dodatkową mąką i wyjąć z miski. (Ciasto będzie bardzo lepkie.)
Umieścić ciasto w lekko nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Wyłącz piekarnik. Przykryć miskę plastikową folią i odstawić do piekarnika 30 minut lub do podwojenia luzem.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Podziel każdą połowę na 3 równe porcje.
Zwiń każdą część w 14-calową linę; szczyp 3 Liny razem na jednym końcu, aby uszczelnić i oplot. Powtórzyć z pozostałymi porcjami ciasta.
Umieść warkocze na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Okryj warkocze folią i odstaw w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 25 do 30 minut lub do podwojenia luzem.
Pędzel równomiernie ubitym jajkiem i w razie potrzeby posypać sezamem.
Piec w 350 przez 25 minut lub do złotego koloru. (Drewniany kilof powinien wyjść czysty.)