Plamiak z bekonem i pomidorami

Plamiak z bekonem i pomidorami
Plamiak z bekonem i pomidorami zajmuje od początku do końca około 35 minut. To danie główne ma 369 kalorii, 33 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5 osobom. Mieszanka bułki tartej panko, masła, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: plamiak z bekonem i pomidorami, plamiak z bułką tartą i klops z bekonem i pomidorami.

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie częściowo ugotowany, ale nie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj cebulę i czosnek; smaż przez 10-15 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z bułką tartą, pomidorami i natką pietruszki. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Rozsmaruj olej i masło w niezatłuszczonej formie o wymiarach 15 x 10 x 1 cal. taca do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Filety ułożyć na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Posyp mieszanką bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Piec bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Lexème Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Lexème Pinot Noir
Lexème Pinot Noir
zrównoważony, finezyjny, gładki
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia16
Magazyn