Plamiak Smażony Na Patelni

Plamiak Smażony Na Patelni
Plamiak smażony na patelni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i podnieś masło, patelnię, mąkę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Plamiak Smażony Na Patelni, Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obsypać równomiernie ze wszystkich stron mąką.Odkleić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
PlamiakPlamiak
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
2
Patelnia ciepła na średnim-wysokim.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wlać około 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, aby lekko płaszcz patelni.Przed dodaniem plamiaka należy poczekać, aż olej lekko się zapali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
PlamiakPlamiak
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Ułożyć plamiaka ostrożnie na rozgrzanym oleju.Gdy boki zmienią kolor około 1/3 do 1/2 drogi w górę-1 do 2 minut-obróć ostrożnie.Obniżyć temperaturę i gotować, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 130.
Składniki, których będziesz potrzebować
PlamiakPlamiak
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Dodaj masło, szalotki i tymianek na patelnię.Roztopić i zmiksować, ale nie spalić masła.Filet podlewamy i gotujemy do temperatury 140 ° C.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia10
Magazyn