Placki żurawinowo-jabłkowe to Wegetariańskie deser. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś żółtko, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jabłko Żurawina Kwadraty, Jabłko Żurawina Kwadraty, oraz Proste Placki Deserowe Jabłkowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 191°. w dużej misce, połączyć 1 1/2 szklanki mąki, cukier i 1/4 łyżeczka soli; dobrze wymieszać. Blenderem do ciast pokroić w 1/2 szklanki masła, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy.
Dodaj do mieszanki mąki; mieszać tylko do suchych składników są zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto, tworząc prostokąt o wymiarach 15x11 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
5
Miejsce w patelni o wymiarach 13x9 cali. Naciśnij na dole i 1 cal w górę strony patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieść jabłka w dużej misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową. Kuchenka mikrofalowa na wysoki przez 6 do 8 minut, mieszając co 2 minuty, lub do jabłek są przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Piec w temperaturze 191°. przez 45 do 60 minut lub do czasu, aż polewa jest głęboko złoty brąz, jabłka są miękkie i nadzienie jest bąbelkowe. Chłodny 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Aby służyć, pokrój ciepły deser w kwadraty; umieść na pojedynczych talerzach deserowych. Na wierzchu polewą karmelową i lodami.