Placki ziemniaczano-porowe z sosem z sera pleśniowego
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jajka, ser, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Gorące chipsy ziemniaczane z sosem z sera pleśniowego, Chipsy ziemniaczane z sosem do zanurzania sera pleśniowego, oraz Tosty Z Porów Z Serem Pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 6 składników w misce, dobrze mieszając. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować ciasta, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj Por na patelnię; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Umieść por w dużej misce. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Umieść ziemniaki na sitku; delikatnie wyciśnij ziemniaki, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Dodaj ziemniaki, mąkę, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i jajka na Por w misce; dobrze wymieszaj. Powrót do patelni na średnim ogniu. Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania. Podzielić mieszaninę ziemniaków na 16 równych porcji, kształtując każdy w 1/4-cala grubości patty.
Dodaj 8 pasztecików na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub na złoty kolor. Powtórz procedurę z pozostałymi 8 pasztecikami.