Placki Ziemniaczano-Orzechowe
Placki ziemniaczano-orzechowe zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z moich przepisów wymaga soli, jajka, papryki i cebuli. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ekwadorskie placki ziemniaczane z sosem orzechowym, Ciasto ziemniaczano-Rutabaga z cebulą (Neeps and Tattie Cakes), oraz Betty Crocker Reese ' s ® Peanut Butter & Chocolate Chunk Snack Cakes with Peanut Butter Frosting.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień,i gotować 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i schłodzić. Ziemniaki rozdrobnić do dużej miski.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Dodaj kukurydzę, cebulę, paprykę i posiekany tymianek do kapieli na patelni; gotować 4 protokół lub aż cebula będzie miękka.
Połączyć ziemniaki, boczek, mieszanka kukurydziana, zielona cebula, orzeszki ziemne, sól, i jajko; wymieszać widelcem, aż dobrze wymieszać.
Przykryj patelnię nonstick lub dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania. Łyżka o 1/3 Puchar mieszaniny ziemniaków na gorącej patelni lub patelni; spłaszczyć lekko łopatką. Gotować 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
W razie potrzeby udekoruj tymiankiem.