Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem wymagają ok. 40 minut od początku do końca. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ziemniaki, mąkę, Kapar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, Ciasto Ziemniaczane Z Łososiem Wędzonym Z Kremem Czosnkowym, oraz Ciasta z wędzonym łososiem i dorszem.
Instrukcje
Zrób placki ziemniaczane. Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Wrzucić ziemniaki i gotować przez 10-15 minut, aż będą miękkie.
Dobrze spuścić, a następnie powrócić do gorącej patelni na 1-2 minuty, aby wyparować nadmiar wilgoci. Przełóż ziemniaki przez ricer lub sito, aby uzyskać naprawdę drobny zacieru.
Zważyć 250g zacieru i umieścić w misce(nie powinno się mieć dużo pozostało). Wlać mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę soli.
Wymieszać, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Uformuj w kulkę, a następnie wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj w kółko o średnicy około 20 cm i grubości 1 cm.
Pokroić na 8 trójkątnych klinów i obficie obsypać mąką. Placki ziemniaczane mogą być wykonane do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzone lub zamrożone przez okres do 1 miesiąca.
Ustawić dużą, nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu (nie trzeba dodawać oleju). Na gorąco podsmażamy ciasto na sucho przez około 3-5 minut z każdej strony, aż będzie złociste i ugotowane. Być może będziesz musiał to zrobić partiami. Wymieszać trochę wody z miękkim serem, aż będzie łyżka.
Placki ziemniaczane układamy na talerzach, na wierzch wkładamy delikatny ser i plasterek wędzonego łososia, następnie rozsypujemy czerwoną cebulę, kapary i skórkę z cytryny.