Placki ziemniaczane z musem Malinowo-cynamonowym

Placki ziemniaczane z musem Malinowo-cynamonowym mogą być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ziemniaki, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Słodkie placki ziemniaczane z żurawinowym sosem orzechowym i jogurtem cynamonowym, Placki Ziemniaczane Ricotta Z Musem Jabłkowym, oraz Placki z słodkich ziemniaków i mus jabłkowy.
Instrukcje
Dodać ziemniaki i cebulę, w małych partiach, do blendera lub pojemnika robota kuchennego; przykryć. Proces, za pomocą pulsującego działania, aż ziemniaki zostaną grubo posiekane. Łyżka do dużego durszlaka; odcedzić 15 min., mieszając od czasu do czasu.
Jajka ubić lekko w dużej misce. Wymieszać z bułką tartą i solą.
Dodać mieszaninę ziemniaków; dobrze wymieszać.
Ciepła 2 tsp. oleju w dużej patelni. Łyżka skąpać 1/4 szklanki mieszaniny ziemniaków na patelni; naciśnij lekko z tyłu łyżki do spłaszczenia. Powtórz z pozostałą mieszaniną ziemniaków, gotując 4 lub 5 latkes na raz. Gotować 2 do 3 min. z każdej strony lub aż do złotego koloru po obu stronach.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieścić na pokrytym folią talerzu żaroodpornym; przykryć, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałą mieszaniną ziemniaków, dodając pozostały olej do patelni w razie potrzeby.
Podawać z kwaśną śmietaną i Malinowo-cynamonowym musem jabłkowym.