Placki ziemniaczane z mozzarellą i Pesto
Placki ziemniaczane z Mozzarellanem i Pesto to lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Za $1.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś rdzawe ziemniaki, sos pesto, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka ziemniaczana z bazylią Pesto z pomidorami i mozzarellą, Ciastka ziemniaczane i brukiew z cebulą (ciasta Neeps i Tattie), oraz Ciasta z komosy ryżowej z bakłażanem-Ragù pomidorowym i wędzoną mozzarellą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Piecz ziemniaki bezpośrednio na ruszcie piekarnika, aż trochę się rozgotują, około 1 godziny.
Odstawić do ostygnięcia, przeciąć na pół i wyjąć miąższ. W razie potrzeby zarezerwuj skórki ziemniaków do innego użytku.
Opuść piekarnik do 250 stopni F.
Przełóż ziemniaki przez ricer ziemniaczany lub zetrzyj je na dużych otworach tarki pudełkowej. Powinieneś mieć około 6 filiżanek. Dopraw ziemniaki solą i pieprzem, a następnie podziel je na 16 równych kulek. Wciśnij każdą kulkę w pasztecik o grubości około 1/3 cala.
Pokrój połowę sera na kawałki 1/4 cala.
Umieść kawałek sera na środku każdego z 8 pasztecików. Przykryj pozostałymi pasztecikami. Uformuj placki w gładkie krążki. Lekko posyp placki z obu stron mąką. (Placki ziemniaczane można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do 1 dnia przed gotowaniem.)
Podgrzej 12-calową patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 3 łyżki oleju i podgrzewaj, aż olej zacznie palić.
Umieść 4 placki na patelni. Kiedy usłyszysz skwierczenie kotletów, zmniejsz ogień do średniego. Gotuj, aż będą brązowe i chrupiące z obu stron, łącznie 10 do 12 minut, obracając raz. Jeśli ziemniaki wchłoną cały olej, dodaj kolejną łyżkę lub 2 oleju na patelnię i ugotuj pozostałe 4 placki.
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej podgrzej pesto w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund lub do całkowitego ogrzania. Zetrzyj pozostałą mozzarellę.
Posyp każdy placek ziemniaczany startą mozzarellą i wstaw do piekarnika o temperaturze 250 stopni F, aż ser się rozpuści. Nałóż pesto na każde ciasto i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Prosecco]()
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.