Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowym masłem mus jabłkowy

Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowym masłem mus jabłkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, rozmarynu i brązowego masła mus jabłkowy, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowymi maślanymi jabłkami, Placki z słodkich ziemniaków i mus jabłkowy, oraz Placki Ziemniaczane Ricotta Z Musem Jabłkowym.
Instrukcje
Gotuj ziemniaki w dużym garnku z obfitym wrzątkiem, aż do częściowego ugotowania (tester spotka się z pewnym oporem), około 15 minut.
Odcedzić ziemniaki, spłukać w zimnej wodzie i ponownie odcedzić. Obrać, przykryć i schłodzić do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Grubo zetrzeć ziemniaki na dużympowłok. Roztopić masło w dużym żaroodpornym castironskillet na średnim ogniu.
Dodatki; smażyć do miękkości, o 6 protokół.
Dodać mieszankę szalotki, 2 łyżeczki grubesalt, i 1/2 łyżeczka pieprzu do ziemniaków (patelnia rezerwy). Wrzucić, aby wymieszać równomiernie (donot kompaktowej mieszaniny ziemniaków). DO AHEAD: może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 232°. stopić 4tablespoons usli ghee w reserved patelniprzez średnie ciepło.
Dodać połowę potatomixture (5 1/2 do 6 szklanek). Mieszać delikatnie do wchłonięcia, około 2 minut.
Rozłóż ziemniaki do równomiernej warstwy, a następnie dokładnie za pomocą metalowej szpatułki do zagęszczenia.Gotować 5 minut, naciskając i spłaszczającokaziemnie. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Umieścić nieco mniejszą patelnię na szczycie potatocake. Zważyć ciężką puszką (taką jak 28-uncyjna puszka pomidorów). Gotować potatocake 15 minut, naciskając od czasu do czasu.
Usuń puszkę i małą patelnię. Ciasto Presspotato ponownie spłaszczyć.
Rozprowadzić Z2 łyżki ghee.
Umieść patelnię w piekarniku i piec potatocake odkryte 15 protokół. Uruchom narrowspatula wokół placka ziemniaczanego. Obróć talerz, dół (chrupiący) bok do góry.Natychmiast pokroić w kliny i podawać z sosem jabłkowym. Powtórz z pozostałympotatoes i ghee.
* Indyjskie masło klarowane (zwane również ghee); dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz na rynkach indyjskich.
Wina musujące smakują z bogatymi smażonymi ziemniakami.
Piper Sonoma Brut (14 dolarów), pyszna wartość z Kalifornii.