Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowym masłem mus jabłkowy

Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowym masłem mus jabłkowy
Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowym masłem mus jabłkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, rozmarynu i brązowego masła mus jabłkowy, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowymi maślanymi jabłkami, Placki z słodkich ziemniaków i mus jabłkowy, oraz Placki Ziemniaczane Ricotta Z Musem Jabłkowym.

Instrukcje

1
Gotuj ziemniaki w dużym garnku z obfitym wrzątkiem, aż do częściowego ugotowania (tester spotka się z pewnym oporem), około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić ziemniaki, spłukać w zimnej wodzie i ponownie odcedzić. Obrać, przykryć i schłodzić do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Grubo zetrzeć ziemniaki na dużympowłok. Roztopić masło w dużym żaroodpornym castironskillet na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4
Dodatki; smażyć do miękkości, o 6 protokół.
5
Dodać mieszankę szalotki, 2 łyżeczki grubesalt, i 1/2 łyżeczka pieprzu do ziemniaków (patelnia rezerwy). Wrzucić, aby wymieszać równomiernie (donot kompaktowej mieszaniny ziemniaków). DO AHEAD: może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.
7
Rozgrzej piekarnik do 232°. stopić 4tablespoons usli ghee w reserved patelniprzez średnie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Dodać połowę potatomixture (5 1/2 do 6 szklanek). Mieszać delikatnie do wchłonięcia, około 2 minut.
9
Rozłóż ziemniaki do równomiernej warstwy, a następnie dokładnie za pomocą metalowej szpatułki do zagęszczenia.Gotować 5 minut, naciskając i spłaszczającokaziemnie. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Umieścić nieco mniejszą patelnię na szczycie potatocake. Zważyć ciężką puszką (taką jak 28-uncyjna puszka pomidorów). Gotować potatocake 15 minut, naciskając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Usuń puszkę i małą patelnię. Ciasto Presspotato ponownie spłaszczyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Rozprowadzić Z2 łyżki ghee.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
GheeGhee
13
Umieść patelnię w piekarniku i piec potatocake odkryte 15 protokół. Uruchom narrowspatula wokół placka ziemniaczanego. Obróć talerz, dół (chrupiący) bok do góry.Natychmiast pokroić w kliny i podawać z sosem jabłkowym. Powtórz z pozostałympotatoes i ghee.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
* Indyjskie masło klarowane (zwane również ghee); dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz na rynkach indyjskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
1
Wina musujące smakują z bogatymi smażonymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2
Pour some
3
Piper Sonoma Brut (14 dolarów), pyszna wartość z Kalifornii.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn