Placki ziemniaczane i szałwiowe
Placki ziemniaczane i szałwiowe wymagają około 4 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 40 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 81 kalorii. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, rdzawe ziemniaki, grubo mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżką wynoszący 26%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Placki ziemniaczane i szałwiowe z cytrynowym Aioli, Zapiekanka dauphinois o smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i groszkiem oraz Placki ziemniaczane.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Przygotowanie biszkoptu: W małej misce wymieszaj wodę, mąkę i drożdże.
Dobrze wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce, aż zacznie pachnieć drożdżami i pojawią się bardzo małe bąbelki, około 45 minut.
W średnim rondlu zalej ziemniaki zimną wodą. Zagotuj wodę na dużym ogniu, dodaj 1 łyżkę soli morskiej. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, od 20 do 25 minut.
Odcedzić i rozgnieść ziemniaki widelcem. Pozwól im ostygnąć.
W małej misce wymieszaj jajka i oliwę z oliwek, aż składniki się dokładnie połączą. W misce wymieszaj ostudzone ziemniaki z biszkoptem, mąką, szałwią, skórką z cytryny, pieprzem i 2 łyżeczkami soli.
Mieszaj, aby równomiernie rozprowadzić składniki.
Dodaj mieszaninę jajek do masy ziemniaczanej i mieszaj, aż składniki się dokładnie połączą. Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać ciasto ze ścianek miski. Powinieneś mieć gęste, lepkie ciasto.
W razie potrzeby dodać trochę więcej mąki. Przykryj miskę ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, na 1 1/2 do 2 godzin.
Rozgrzej olej we frytownicy do temperatury 375 stopni F.
Nabieraj po 1 łyżce wyrośniętego ciasta i za pomocą drugiej łyżki zeskrobuj je na gorący olej. Nie zapychaj frytkownicy. Smażyć placki na złoty kolor, od 2 do 3 minut, od czasu do czasu je przewracając.
Odsącz placki na ręcznikach papierowych, aby wchłonąć nadmiar oleju.
Posypać satem i podawać na ciepło.
Zabawna wskazówka: możesz usmażyć kilka porcji na godzinę przed przybyciem gości i po prostu podgrzać je ponownie w piekarniku o temperaturze 300 F przed podaniem. Lub po ich zrobieniu trzymaj je w cieple w piekarniku o temperaturze 250 F. Placki są świetne same, ale są równie świetne z kilkoma sosami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wydanie NV Wilson Creek Almond Anniversary Edition z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Edycja rocznicowa NV Wilson Creek Almond]()
Edycja rocznicowa NV Wilson Creek Almond
Ten nagrodzony złotym medalem szampan nazywany jest także szampanem „OH MY GOSH”®. To białe wino musujące jest naturalnie fermentowane i zawiera niewielką domieszkę czystych migdałów, dzięki czemu z pewnością zachwyci Twoich gości. Niezbędny szampan, który sprawi, że każda okazja będzie wyjątkowa. Świetne do deserów, przytulania, wanien z hydromasażem, pikników, kominków, brunchów i przyjęć. Bardzo popularny na wszystkich weselach tutaj.