Need a wegetariańska przystawka? Słodkie placki ziemniaczane z rumem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 696 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukier granulowany, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Placki Ze Słodkich Ziemniaków Glazurowane Rumem, Słodkie Placki Ziemniaczane, oraz Słodkie Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać razem 2 pierwsze składniki.
2
Odstawić na 30 minut.
3
W międzyczasie ubić jajka i granulowany cukier z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera 2 do 4 minut lub do momentu, gdy będzie gęsty i blady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
4
Dodaj olej i wanilię, bijąc z niską prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Olej Do Smażenia
5
Dodaj puree ze słodkich ziemniaków, ubijając aż do wymieszania i zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Ze Słodkich Ziemniaków
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Mąkę przesiać i nast. 5 składników, dodać do masy jajecznej na przemian z maślanką, zaczynającą się i kończącą mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Jajko
8
Odcedzić rodzynki, rezerwując rum. Zwiń rodzynki w ciasto. Łyżka ciasto na 3 lekko nasmarowane 12-cup Bundt brownie Patelnie, wypełniając każdy trzy czwarte pełne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Miód Cytrusowy
9
Piec w temperaturze 350 przez 14 do 16 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na lekko nasmarowanych stojakach z drutu 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Usuń z patelni do stojaków Z Drutu.
11
Podczas pieczenia ciasta, doprowadzić brązowy cukier i dalej 2 składniki do wrzenia w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając, 3 minuty lub do momentu, gdy mieszanina zacznie gęstnieć do konsystencji podobnej do syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Wyjąć z ognia; wymieszać z zastrzeżonym rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
13
Przebij szczyty ciastek wielokrotnie za pomocą drewnianego kilofa. Zanurz górne połówki ciast w glazurze i przytrzymaj 1 do 2 sekund (aby glazura namoczyła się w ciastach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
14
Umieść, przeszklone boki do góry, na lekko nasmarowanych stojakach.
15
Każde ciasto posypać orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
16
Uwaga: aby puree Prażone słodkie ziemniaki, obrać ziemniaki, gdy tylko zostaną lekko schłodzone. Wycisnąć masę przez sitko z siatki drucianej z tyłu łyżki. Musisz upiec około 1 1/2 funta. ziemniaki na 2 szklanki puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
17
Przyniesiony do stołu przez zamek Sheri (zaadaptowany z nowej książki kucharskiej Southern Garden).