Placki Ze Słodkich Ziemniaków Glazurowane Rumem

Placki Ze Słodkich Ziemniaków Glazurowane Rumem
Need a wegetariańska przystawka? Słodkie placki ziemniaczane z rumem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 696 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukier granulowany, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Placki Ze Słodkich Ziemniaków Glazurowane Rumem, Słodkie Placki Ziemniaczane, oraz Słodkie Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem 2 pierwsze składniki.
2
Odstawić na 30 minut.
3
W międzyczasie ubić jajka i granulowany cukier z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera 2 do 4 minut lub do momentu, gdy będzie gęsty i blady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodaj olej i wanilię, bijąc z niską prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodaj puree ze słodkich ziemniaków, ubijając aż do wymieszania i zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Ze Słodkich ZiemniakówPuree Ze Słodkich Ziemniaków
6
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Mąkę przesiać i nast. 5 składników, dodać do masy jajecznej na przemian z maślanką, zaczynającą się i kończącą mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
8
Odcedzić rodzynki, rezerwując rum. Zwiń rodzynki w ciasto. Łyżka ciasto na 3 lekko nasmarowane 12-cup Bundt brownie Patelnie, wypełniając każdy trzy czwarte pełne.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
9
Piec w temperaturze 350 przez 14 do 16 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na lekko nasmarowanych stojakach z drutu 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usuń z patelni do stojaków Z Drutu.
11
Podczas pieczenia ciasta, doprowadzić brązowy cukier i dalej 2 składniki do wrzenia w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając, 3 minuty lub do momentu, gdy mieszanina zacznie gęstnieć do konsystencji podobnej do syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Wyjąć z ognia; wymieszać z zastrzeżonym rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
13
Przebij szczyty ciastek wielokrotnie za pomocą drewnianego kilofa. Zanurz górne połówki ciast w glazurze i przytrzymaj 1 do 2 sekund (aby glazura namoczyła się w ciastach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Umieść, przeszklone boki do góry, na lekko nasmarowanych stojakach.
15
Każde ciasto posypać orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
16
Uwaga: aby puree Prażone słodkie ziemniaki, obrać ziemniaki, gdy tylko zostaną lekko schłodzone. Wycisnąć masę przez sitko z siatki drucianej z tyłu łyżki. Musisz upiec około 1 1/2 funta. ziemniaki na 2 szklanki puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
17
Przyniesiony do stołu przez zamek Sheri (zaadaptowany z nowej książki kucharskiej Southern Garden).
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn