Placki z pieczonych jabłek z bitą śmietaną
Pieczone szarlotki z bitą śmietaną to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Mieszanka jabłek granny smith, rolled pie crust, cukier puder i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini Placki Dyniowe Z Przyprawioną Bitą Śmietaną, Mini Słodkie Placki Ziemniaczane Z Bitą Cynamonową Polewą Z Serem Śmietankowym, oraz Mini Meyer Lemon Cream placki z chłodnym batem bitą polewą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 3-calowa okrągła foremka do ciastek
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą silpatu lub pergaminu spryskanego warzywnym sprayem do gotowania.
Rozwiń skorupę ciasta na powierzchni roboczej. Za pomocą 3-calowego okrągłego foremki do ciastek Wytnij 8 dysków ciasta. Ułóż krążki ciasta na przygotowanej blasze do pieczenia. Używając palców widelca, nakłuj ciasto na całej powierzchni.
Piec do brązowego i chrupiące, 8 do 10 protokół.
Wyjąć do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć, około 10 minut.
Pokrój dno jabłek, aby stworzyć równą powierzchnię do cięcia. Pokrój każde jabłko na 6 (1/2 cala) plastry.
Pokrój każdy plasterek jabłka na pół i usuń nasiona lub kawałki rdzenia. W średniej misce wymieszać cukier i 1 łyżkę cynamonu.
Dodać plasterki jabłka i wrzucić, aż powlekane. Wytrząsnąć nadmiar mieszaniny. Ułóż plasterki jabłka na tej samej blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Piec do ciemnobrązowego, około 12 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 15 minut.
W średniej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, ubij śmietanę, aż będzie gęsta, około 1 minuty.
Dodać cukier puder i dalej ubijać, aż śmietana będzie bardzo gęsta.
Umieść krążki ciasta na powierzchni roboczej. Podziel ugotowane plasterki jabłka między 4 dyski. Na wierzch jabłek wyłożyć około 2 łyżek śmietany i przykryć pozostałymi krążkami.
Ciasto jabłkowe przełożyć na talerze deserowe, posypać cynamonem i podawać natychmiast.