Placki z groszku czarnookiego z sosem z ostrej papryki
Black-Eyed Pea Fritters z sosem paprykowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 273 kalorie, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, grubą sól morską, cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Placki Groszkowe z ostrą papryką, Na noworoczne szczęście: placki z czarnego groszku z ostrym sosem {Akara}, oraz Placki Groszkowe Z Miodowo-Sosem Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń skórki z fasoli, dodając je do dużej miski, napełniając miskę wodą, mieszając fasolę i wyławiając skórki, które unoszą się na górze za pomocą drobnego sitka z siatki. Fasolę dobrze opłucz.
* W robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze, połącz fasolę, cebulę, orzeszki ziemne, tymianek, cayenne, ocet, wodę i sól i pulsuj, aż będą całkowicie gładkie.
Przenieść do średniej miski, przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
* Rozgrzej piekarnik do 200° F.
Wyjmij ciasto z lodówki, dodaj paprykę i mączkę kukurydzianą i ubijaj drewnianą łyżką przez 2 minuty.
• W średniej wielkości rondlu na dużym ogniu, ogrzać olej kokosowy do gorąca, ale nie palenie, o 5 protokół.
* Obniżyć olej do średnio wysokiej, A w partiach po 5 łyżka ciasta do oleju, 1 łyżka na raz. Smażyć, mieszając wokół, aż złoty kolor będzie brązowy, o 2 protokół. W razie potrzeby wyreguluj temperaturę, aby placki nie gotowały się zbyt szybko.
Przenieść placki do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu i pozostawić do osuszenia.
Odsączone ciasto przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika, aby się ogrzało.
Podawać na gorąco z sosem paprykowym.
Afrykański pochodzenia, black-Eyed peas są jednym z najbardziej znaczących zszywek afroamerykańskiej kuchni. Mają tendencję do szybkiego gotowania, ale jeśli są stare, przygotowanie ich może potrwać dłużej. Podczas gdy konserwy black-Eyed peas są dostępne, zawsze robię swoje od podstaw. W Southern lore uważa się, że Black-Eyed peas przynosi szczęście, gdy jest spożywany w dużych ilościach w Nowy Rok. Więc moja rodzina powoli gotuje je w garnku co 3 grudnia
Od Vegan Soul Kitchen: świeże, zdrowe, i kreatywne afroamerykańskiej kuchni przez Bryant Terry. Copyright © 2009 by Bryant Terry. Wydawnictwo Da Capo Press, członek grupy Perseus Books. Przedruk za pozwoleniem.