Placki ryżowe: Crespelle di Riso
Placki ryżowe: Crespelle di Riso to Wegetariańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, mąkę, skórkę z 1 pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Riso e lenticchie (ryż i soczewica), Insalata di riso con würstel (Sałatka ryżowa z parówkami), oraz Torta di Riso e Zucchine (Crostata z ryżu i cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż, mleko, 2-1 / 2 szklanki wody, szczyptę soli i skórkę pomarańczową w rondlu o średnicy 10-12 cali. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie włączyć ciepło do niskiego, stale mieszając. Gotować, aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn, o 20 protokół.
Umieść ugotowany ryż na półmisku i pozostaw na noc lub przez co najmniej 8 godzin.
Następnego dnia usuń kawałki skórki pomarańczowej z ryżu.
Umieść ryż, ricottę i mąkę w dużej misce i wymieszaj, aby dobrze połączyć. Mieszaj, aż do uzyskania dobrze wymieszanej, twardej pasty.
Za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki rozłóż ryż na płaskim talerzu lub drewnianej desce do krojenia, którą możesz mieć pod ręką podczas smażenia. Ryż należy rozprowadzić w warstwie o grubości około 1/4 cala.
Pokrój ryż w paski o długości około 2 cali i szerokości 1/2 cala.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni. Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś plastry pasty ryżowej i połóż je w gorącym oleju. Aby plasterki pozostały nienaruszone, użyj płaskiej, szczelinowej szpatułki, aby podnieść i przenieść plasterki. Crespelle smażyć na złoty kolor. Użyj tej samej szczelinowej szpatułki, aby usunąć gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane. Pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie podgrzej miód i pozostałą wodę w małym rondlu na średnim ogniu. Każdy placek zanurzyć w ciepłym miodzie, wyjąć i umieścić na półmisku.
Posypać zanurzone placki cukrem i cynamonem i podawać na ciepło.