Placki Nadziewane indykiem z płynnym rdzeniem żurawinowym i sosem Schmaltz

Latke-Crusted Indyk farsz placki z płynnym rdzeniem żurawiny i sosem Schmaltz jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 1388 kalorii, 11g białka, oraz 130 g tłuszczu. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogi dodatek do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, szczypiorek, klasyczną szałwię i farsz do kiełbas i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka z indyka z sosem Sosowo-żurawinowym, Pierś z indyka z farszem i sosem, oraz Polędwiczki z indyka z farszem i sosem pieczarkowym.
Instrukcje
Połącz żurawinę, cukier i wodę w małym rondlu i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu i rozbijając żurawinę drewnianą łyżką lub łopatką, aż żurawina pęknie, około 10 minut. Odcedzić mieszaninę przez drobny sitko siatkowe. Wypełnić 24 ubytki w ... 3-uncja pół-kulowa Forma silikonowa z mieszanką żurawinową. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, a następnie usunąć połowę półkul i umieścić je na drugiej połowie, aby utworzyć pełne kule. Naciśnij delikatnie na każdą z nich, aby sklejać dwie połówki razem. Przykryć plastikiem i przenieść do zamrażarki do zamrożenia.
Farsz połącz z 1 jajkiem i złóż rękoma do połączenia. Wypełnij 12 studzienek w 1,5 uncji formy silikonowej z mieszanką farszu, a następnie wciśnij zamrożoną kulę żurawiny do środka każdego z nich. Top z więcej mieszanek farszu, rzeźbiąc go, aby stworzyć jak najdoskonalszą kulę, jak to możliwe i upewniając się, że kula żurawinowa nie pokazuje.
Przenieść do zamrażarki, aż do całkowitego zamrożenia, około 1 godziny.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce za pomocą przystawki do ruszt robota kuchennego lub dużych otworów tarki pudełkowej.
Przełożyć do dużej miski. Cebulę zetrzeć na tarce i dodać do ziemniaków.
Dodaj pozostałe dwa jajka, mąkę, 3 łyżki szczypiorku, 2 łyżeczki soli i obfity mielony czarny pieprz.
Wymieszać z rąk, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aż mieszanina trzyma się razem.
Rozgrzać olej do 204° w dużym piecu wok lub Holenderski. Dostosuj płomień, aby utrzymać temperaturę. Rozgrzej piekarnik do300. pracując pojedynczo, Usuń kulkę farszu z formy silikonowej i przenieś do mieszaniny ziemniaków. Użyj rąk, aby ostrożnie uformować cienką warstwę mieszanki ziemniaków wokół kulki, a następnie delikatnie obniżyć do gorącego oleju. Powtarzaj, aż masz cztery kulki w oleju. Temperatura oleju spadnie do około300. zwiększ ciepło i wyreguluj płomień, aby utrzymać temperaturę325 przez cały czas gotowania.
Smażyć kulki, mieszając olej i obracając od czasu do czasu, aż będą głęboko złociste i gorące (użyj testera ciasta lub termometru do badania temperatury wewnętrznej), około 8 minut.
Przełożyć do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem za pomocą szczelinowej szpatułki, doprawić solą i przenieść do stojaka z drutu ustawionego w obramowanej blasze do pieczenia. Przytrzymaj w piekarniku, podczas gdy smażysz pozostałe kulki w 2 kolejnych partiach, podgrzewając olej do 204° przed dodaniem każdej nowej partii.
Gdy wszystkie kulki są smażone, doprawić solą w dużej misce, wymieszać z pozostałym szczypiorkiem i podawać z gorącym sosem.