Placki kukurydziane z salsą

Placki kukurydziane z salsą
Placki kukurydziane z Salsanem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory śliwkowe, kłosy kukurydzy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki z cukinii z pomidorową salsą kukurydzianą, Placki kukurydziane z pomidorami awokado Salsa, oraz Placki kukurydziane z pikantną salsą z cukinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki salsy i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
SólSól
1
Wyciąć ziarna kukurydzy z uszu i zeskrobać kolby, aby wydobyć sok, a następnie wyrzucić kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
EkstraktEkstrakt
SokSok
2
Ubić razem jajko i mleko, aż będzie gładkie i wymieszać z mąką kukurydzianą, mąką i solą. Wymieszać kukurydzę, w tym sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
KukurydzaKukurydza
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Podgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie upuść w 2 łyżki ciasta każdy dla 4 placki. Smażyć, aż lekko rumiane, o 2 protokół na stronę, i osuszyć na ręcznikach papierowych. Zrób więcej placków w ten sam sposób, dodając olej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
4
Placki podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia9
Magazyn