Placki kukurydziane z rukolą i sałatką z ciepłych pomidorów

Placki kukurydziane z rukolą i sałatką z ciepłych pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj placków kukurydzianych z rukolą i ciepłą sałatką pomidorową. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 234 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, sodę oczyszczoną, ocet z białego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sałatka Z Kukurydzy, Rukoli I Pomidorów, Sałatka z rukoli, kukurydzy i pomidorów, oraz Ciepła sałatka z kukurydzy i pomidorów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować białe i jasnozielone szalotki w oleju w 10-do 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pomidory, sól i pieprz i gotuj, mieszając, aż pomidory zaczną mięknąć, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PieprzPieprz
SólSól
3
Wyjąć z ognia i wymieszać w zieleni szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
4
Przełożyć do miski i ostudzić do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Kukurydzę ugotować w małym rondlu z wrzącą wodą do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić na sicie, następnie spłukać pod zimną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę, sól, sodę oczyszczoną i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Mleko i jajko ubijamy w innej misce, następnie dodajemy do suchych składników i mieszamy, aż się połączymy (nie mieszamy). Wymieszaj kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozgrzać olej w oczyszczonej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Praca w partiach 4, łyżka 1 czubata łyżka ciasta na placek do patelni i smażyć, obracając się raz, aż lekko rumiane, o 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć szpatułką do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
1
Wymieszać ocet, musztardę, sól i pieprz w dużej misce, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać rukolę i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
3
Podziel rukolę, placki i pomidory na 8 małych talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
RukolaRukola
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn