Placki Jagodowe
Jagodowe ciasta ręczne mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, jajko, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Placki Jagodowe, Placki Jagodowe, oraz Placki Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni na prostokąt 15x12".
W średniej misce wrzucić jagody, skórkę z cytryny, sok z cytryny, cukier i sól.
Brzegi prostokątów posmarować wodą; w środku każdego z nich usypać kilka borówek. Złożyć ciasto na, i naciśnij krawędzie do uszczelnienia.
Umieścić na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, umyć jajkiem i posypać cukrem surowym.
Przeciąć szczeliny w Szczytach.
Piec ciasta ręcznie, obracając blachę w połowie, aż soki będą bulgotać i ciasto będzie złotobrązowe, 35-40 minut (soki będą biegać na pergaminie).
Przenieś do stelaża z drutu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
W porcji: 290 kalorii, 16 g tłuszczu, 3 g błonnika