Placki Jabłkowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Placki jabłkowe mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 20 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Jeśli masz filiżankę cukru cukierniczego, brązowego cukru, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 96 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Placki jabłkowe mamy, Placki Jabłkowe, oraz Placki Jabłkowe.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól przesiać do dużej miski. Wymieszać z brązowym cukrem.
W małej misce wymieszać mleko, jajko, wanilię i roztopione masło, aż jajko zostanie dobrze ubite. Powoli dodawać mieszaninę mleka, ciągle mieszając. Do ciasta wymieszać pokrojone w kostkę jabłka.
Napełnij holenderski piekarnik lub dużą patelnię żeliwną 2 calami oleju.
Rozgrzać olej na średnim ogniu do 182°. upuść ciasto, układając łyżki stołowe na gorący olej i smażyć na złoty kolor. Użyj pałeczek, aby obrócić placki i kontynuuj smażenie, aż obie strony będą miały głęboki złoty kolor. Uważaj, aby nie tłoczyć placków na patelni (nie więcej niż 3 do 4 placków na raz).
Natychmiast usuń placki z patelni za pomocą pałeczek lub odpornej na ciepło łyżki lub szpatułki.
Spuścić na odpływie na brązowym papierze lub papierowym ręczniku wyłożonym stojakami do pieczenia do ostygnięcia. Po ostygnięciu lekko posypać cukrem pudrem lub skropić glazurą (w razie potrzeby).