Placki jabłkowe z pomarańczową glazurą

Placki jabłkowe z pomarańczową glazurą
Need a wegetariański posiłek poranny? Placki jabłkowe z pomarańczową glazurą mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 25. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru cukierniczego, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Placki jabłkowe z pomarańczową glazurą, Placki jabłkowe z glazurą Whiskey, oraz Przyprawione ciasto jabłkowe z pomarańczową glazurą.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubić jajka, następnie ubić mleko, roztopione masło, skórkę i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Dodać mokre składniki do suchego i złożyć do momentu połączenia (nie przesuszać), a następnie złożyć w jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3
Ciepło 3/4 cala oleju w 10-do 12-calowej głębokiej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Wrzuć trochę ciasta do oleju. Jeśli pęcherzyki i unosi się do góry, olej jest gotowy. Jeśli brązowieje natychmiast, zmniejsz ciepło. (Lub użyj termometru o głębokim tłuszczu/cukierków, aby podgrzać olej, aż zarejestruje 191°.) za pomocą dwóch łyżek stołowych (łyżek zupy), Wrzuć łyżki ciasta, z których każda zawiera 2 plasterki jabłka, do oleju. Pracując partiami po 5, gotuj placki, obracając się w połowie, aż do złotego brązu, środek jest po prostu ugotowany, a jabłka są miękkie, w sumie od 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia. (Upewnij się, że olej wraca do 191° między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Ubij razem 1 szklankę cukru cukierniczego z sokiem pomarańczowym i wanilią, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Placki z dodatkiem cukru cukierniczego i polewamy polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
GlazuraGlazura
1
* Placki najlepiej są świeżo przygotowane, ale można je smażyć (nie szkliwione) 1 dzień wcześniej. Po ochłodzeniu przechowuj schłodzone, warstwowe między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, w hermetycznym pojemniku. Podgrzać w piekarniku 177°, aż chrupiące i rozgrzane (będą nadal chrupiące, jak ostygną), 10 do 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia0
Magazyn