Placki Ciasta Wypełnione Wiśniami
Placki ciasta wypełnione wiśniami to lacto ovo vegetarian deser. Ten przepis zawiera 24 porcje z 192 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Za 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, żółtek jaj, masła i pół na pół śmietanki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto Cytrynowe Z Nadzieniem Wiśniowym, Czekoladowe Ciasto Wiśniowe Kwadraty, oraz Płatki Owsiane Bezglutenowe Z Nadzieniem Owocowym.
Instrukcje
Odcedź wiśnie; zarezerwuj 1 szklankę soku. Odłóż na bok. W rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Dodaj sok wiśniowy. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż będzie musujące. Gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem, ekstraktem, barwnikiem spożywczym i wiśniami. Odstawić do ostygnięcia.
Rozpuść drożdże w ciepłym mleku.
Pokrój masło na mąkę, cukier i sól.
Dodaj mieszankę drożdżową i żółtka jaj; dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj dodatkową mąkę, aby uzyskać miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść 10 razy. Podziel ciasto na pół.
Rozwałkuj połowę ciasta na 17 cali. x 11-w. prostokąt. Ostrożnie przenieś do natłuszczonego 17-1 / 2 cala. x 11-1/2-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Rozłóż schłodzone nadzienie wiśniowe na cieście.
Rozwałkuj drugą porcję ciasta do 17 cali. x 11-w. prostokąt. Ostrożnie ułóż na nadzieniu wiśniowym. Ściśnij krawędzie razem, aby uszczelnić. Przykryj i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° około 25 minut lub na złoty kolor. Super.
Połącz składniki polewy z wyjątkiem orzechów i rozprowadź na nieoszlifowanej powierzchni. Na wierzch z orzechami i pokroić w kwadraty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.