Placek śliwkowo-Mascarpone
Placek śliwkowo-Mascarpone to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka crème fraîche, miód, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Placek śliwkowo-Mascarpone, Placek Śliwkowo-Mascarpone, oraz Tarta Śliwkowa Z Kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia Pie dish withcrust; zaciskane krawędzie. W pełni upiec ciasto crust zgodnie z przepisem lub pole instrukcji.
Umieść śliwki w dużej misce; dodaj 1 1/2 szklankisugar i sok z cytryny. Zeskrobać nasiona z połówki fasoli wanilii; wrzucić do herbu. Divideplum mieszanka między dwoma 13x9x2 " szklane naczynia, układając śliwki pokrojone z boku i nakładając się lekko. Piecz do momentu bulgotania i lekko zagęszczonai śliwki są delikatne, ale nie rozpadają się, 40-60 minut (Czas gotowania zależy od dojrzałości śliwek).
Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś śliwkido obramowanej blachy do pieczenia. Okładka luźno z folią; chill.
Wlać soki w pieczeniachdry do małego rondla. Doprowadzić do boiland gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejszony toa skąpe 1/2 Puchar, 4-5 protokół; odstawić glazury bok.
Połączyć pozostałe 2 łyżki cukru, mascarpone, crème fraîche, i miódw średniej misce. Zeskrobać nasiona odbarwiając połowę fasoli wanilii. Używając miksera elektrycznego, bij z dużą prędkością, dopóki mikstura nie utrzyma mocnych szczytów (nie przegrzewaj ani nie może się skrzepnąć). Zrób to z wyprzedzeniem: śliwki, glazura i krem mascarpone mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Rozprowadź krem mascarpone równomiernie na skórce. Ułóż kilka schłodzonych połówek śliwek szczelnie (ale nie nakładając się) w jednej warstwie na mascarpone.Zaczynając od krawędzi skorupy ciasta, układając połówki śliwek na wierzchu warstwy podstawowej, nakładając się szczelnie i tworząc spiralę. Ciasto powinno kopułować lekko w środku.
Za pomocą pędzla do ciasta rozprowadzić trochę glazury na śliwkach(jeśli glazura się ujędrni,delikatnie podgrzać, dodając 1 łyżkę wody i mieszając).
Ciasto pokroić w plasterki. Na wierzch wlać whippedcream i skropić większą ilością syropu śliwkowego.