Placek śliwkowo-Mascarpone

Placek śliwkowo-Mascarpone
Placek śliwkowo-Mascarpone to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka crème fraîche, miód, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Placek śliwkowo-Mascarpone, Placek Śliwkowo-Mascarpone, oraz Tarta Śliwkowa Z Kremem Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia Pie dish withcrust; zaciskane krawędzie. W pełni upiec ciasto crust zgodnie z przepisem lub pole instrukcji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
2
Umieść śliwki w dużej misce; dodaj 1 1/2 szklankisugar i sok z cytryny. Zeskrobać nasiona z połówki fasoli wanilii; wrzucić do herbu. Divideplum mieszanka między dwoma 13x9x2 " szklane naczynia, układając śliwki pokrojone z boku i nakładając się lekko. Piecz do momentu bulgotania i lekko zagęszczonai śliwki są delikatne, ale nie rozpadają się, 40-60 minut (Czas gotowania zależy od dojrzałości śliwek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Lekko ostudzić.
4
Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś śliwkido obramowanej blachy do pieczenia. Okładka luźno z folią; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Wlać soki w pieczeniachdry do małego rondla. Doprowadzić do boiland gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejszony toa skąpe 1/2 Puchar, 4-5 protokół; odstawić glazury bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Połączyć pozostałe 2 łyżki cukru, mascarpone, crème fraîche, i miódw średniej misce. Zeskrobać nasiona odbarwiając połowę fasoli wanilii. Używając miksera elektrycznego, bij z dużą prędkością, dopóki mikstura nie utrzyma mocnych szczytów (nie przegrzewaj ani nie może się skrzepnąć). Zrób to z wyprzedzeniem: śliwki, glazura i krem mascarpone mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
MascarponeMascarpone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Rozprowadź krem mascarpone równomiernie na skórce. Ułóż kilka schłodzonych połówek śliwek szczelnie (ale nie nakładając się) w jednej warstwie na mascarpone.Zaczynając od krawędzi skorupy ciasta, układając połówki śliwek na wierzchu warstwy podstawowej, nakładając się szczelnie i tworząc spiralę. Ciasto powinno kopułować lekko w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
8
Za pomocą pędzla do ciasta rozprowadzić trochę glazury na śliwkach(jeśli glazura się ujędrni,delikatnie podgrzać, dodając 1 łyżkę wody i mieszając).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
9
Ciasto pokroić w plasterki. Na wierzch wlać whippedcream i skropić większą ilością syropu śliwkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn