Placek Ziemniaczany

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj słodkiego placka ziemniaczanego. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i podnieś pieczone, proszek do pieczenia, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Gulasz z słodkich ziemniaków i kiełbasy: koniec głodu na świecie jeden słodki ziemniak na raz, oraz słodkie ziemniaki Tikki, placki z słodkich ziemniaków / navratri s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w dolnej trzeciej.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku.Lekko mąki powierzchni roboczej i rozwałkować ciasto na okrągło około 12 cali średnicy i 1/4 cala grubości. Ułóż 9-calową płytkę ciasta z ciastem i złóż nadmiar pod siebie, zaciskając krawędzie w celu uszczelnienia.
Umieść w lodówce podczas napełniania.
W małej misce umieść odmierzoną mąkę, cynamon, ziele angielskie, proszek do pieczenia, goździki i sól i ubijaj do połączenia; odstawić.
Słodkie ziemniaki umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek i wymieszać na średniej prędkości do uzyskania gładkości, około 3 minut.
Dodaj jaja 1 na raz, pozwalając pierwszym całkowicie włączyć przed dodaniem drugiego. Zatrzymać mikser i zeskrobać wiosło i boki miski za pomocą gumowej szpatułki.Powrót miksera do średniej prędkości, dodać cukier, i mieszać aż w pełni włączone, o 1 minutę. Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj zarezerwowaną mieszaninę mąki, skondensowane mleko, roztopione masło i wanilię i wymieszaj, aż się włączy.
Przenieść nadzienie do skorupy.
Umieścić ciasto na gorącej blasze do pieczenia i piec, aż nadzienie jest po prostu ustawić w środku i brzegi są nadmuchane, około 50 do 60 minut.
Wyjmij do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed podaniem, około 1 godziny.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Kuźnia Piwnice Classique Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Kuźnia Piwnic Classique Riesling]()
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.