Placek Ziemniaczano-Pomarańczowy Z Rozmarynowo-Kukurydzianą Skórką
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 453 kalorie, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane mleko, słodkie ziemniaki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tarta gruszkowa szkliwiona z Rozmarynowo-kukurydzianą skórką, Zapiekanka ziemniaczana ze skórką rozmarynową, oraz Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym.
Instrukcje
Ubij razem pierwsze 5 składników w średniej misce, aż dobrze wymieszane.
Masło pokroić w mieszaninę mąki blenderem lub widelcem do ciasta, aż mieszanina przypomina mały groszek i jest kruchy.
Posypać zimną wodą, 1 łyżka. na raz, na powierzchni mieszaniny w misce; mieszać widelcem, aż suche składniki są zwilżone.
Umieść ciasto na płaskiej powierzchni wyłożonej folią i uformuj w dysk. Owinąć w folię i schłodzić 30 minut.
Rozwiń ciasto i zwiń między 2 nowymi arkuszami lekko posypanej mąką folii w 12-calowe koło. Pasuje do 9-calowego talerza. Wchodzisz krawędzie pod, i zaciskane. Chill 30 minutes.
Piec ciasto 20 minut, ekranując krawędzie folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 1 godziny).
Piec słodkie ziemniaki w 400 na blasze do pieczenia 50 do 55 minut lub do miękkości.
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż; miąższ zgnieść do miski. Miąższ zacieru. Odrzuć Skórki.
Ubij razem jajka i cukier granulowany, aż do dobrze wymieszanego.
Dodać mleko, kolejne 6 składników i miąższ słodkich ziemniaków, mieszając do wymieszania.
Wlać mieszaninę do Skórki Rozmarynowo-kukurydzianej.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut. Zmniejszyć ogień do 325, i piec 20 do 25 minut lub do środka jest ustawiony.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu (około 1 godziny).
Kuchnia Express: substytut 1/2 (15-oz.) pakiet chłodzonych kawałków dla składników skórki z mąki kukurydzianej. Rozwiń na lekko posypanej mąką powierzchni.
Posypać 1 łyżką. zwykła biała mąka kukurydziana i 2 łyżeczki. posiekany świeży rozmaryn. Lekko zwijaj mąkę kukurydzianą i rozmaryn w skórkę. Dopasuj do 9-calowej płytki ciasta zgodnie ze wskazówkami opakowania. Wchodzisz krawędzie pod; crimp. Postępuj zgodnie z zaleceniami, zaczynając od kroku