Placek ze szparagami i dymką
Flatbread ze szparagami i dymką to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Jeśli masz ser fontina, sól, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Flatbread ze szparagami, Fontiną i marynowaną cebulą, Grillowane szparagi i Dymka z sosem cytrynowym, oraz Ugotuj książkę: Garganelli z dymką, szparagami i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować płaski chleb, rozpuścić cukier i drożdże w 1/4 szklanki wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i łyżek; wyrównać nożem.
Dodać 1/4 szklanki mąki do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką. Przykryć i odstawić 30 minut (mieszanina będzie bąbelkowa); odkryć.
Dodać 1/2 szklanki plus 3 łyżki wody do mieszaniny drożdży.
Dodaj 1 3/4 szklanki mąki, 1 łyżkę oleju i 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałych 3 łyżek mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 12-calowe koło na mące.
Ułożyć 1 kółko ciasta na skórce do pizzy posypanej 1 łyżką mąki kukurydzianej.
Umieść kamień do pizzy na Dolnym stojaku w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 50
Aby przygotować dodatki, połączyć 2 1/2 łyżeczki oleju i czosnku w misce; odstawić 30 protokół.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj dymkę i 1/4 łyżeczki soli na patelnię. Przykryć i gotować przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Odkryć i gotować przez 3 minuty lub aż złoty, często mieszając.
Szparagi gotować we wrzącej wodzie 2 minuty lub do chrupkości-miękkie.
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą.
Wymieszaj ciasto z połową mieszanki czosnku; ułóż połowę mieszanki szparagów i cebuli na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala. Wierzch z połową rozdrobnionego sera. Wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy.
Piec w 500 przez 9 minut lub do lekko rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym kółkiem ciasta, mąką kukurydzianą, mieszanką czosnku, szparagami, mieszanką cebuli i rozdrobnionym serem.