Placek ze szparagami i dymką

Placek ze szparagami i dymką
Flatbread ze szparagami i dymką to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Jeśli masz ser fontina, sól, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Flatbread ze szparagami, Fontiną i marynowaną cebulą, Grillowane szparagi i Dymka z sosem cytrynowym, oraz Ugotuj książkę: Garganelli z dymką, szparagami i groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować płaski chleb, rozpuścić cukier i drożdże w 1/4 szklanki wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i łyżek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać 1/4 szklanki mąki do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką. Przykryć i odstawić 30 minut (mieszanina będzie bąbelkowa); odkryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać 1/2 szklanki plus 3 łyżki wody do mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
4
Dodaj 1 3/4 szklanki mąki, 1 łyżkę oleju i 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałych 3 łyżek mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 12-calowe koło na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
7
Ułożyć 1 kółko ciasta na skórce do pizzy posypanej 1 łyżką mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
8
Umieść kamień do pizzy na Dolnym stojaku w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
9
Aby przygotować dodatki, połączyć 2 1/2 łyżeczki oleju i czosnku w misce; odstawić 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj dymkę i 1/4 łyżeczki soli na patelnię. Przykryć i gotować przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Odkryć i gotować przez 3 minuty lub aż złoty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Szparagi gotować we wrzącej wodzie 2 minuty lub do chrupkości-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
13
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
14
Drenaż.
15
Wymieszaj ciasto z połową mieszanki czosnku; ułóż połowę mieszanki szparagów i cebuli na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala. Wierzch z połową rozdrobnionego sera. Wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
SzparagiSzparagi
CzosnekCzosnek
CiastoCiasto
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
16
Piec w 500 przez 9 minut lub do lekko rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym kółkiem ciasta, mąką kukurydzianą, mieszanką czosnku, szparagami, mieszanką cebuli i rozdrobnionym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
SzparagiSzparagi
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CzosnekCzosnek
CiastoCiasto
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia91
Magazyn