Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3881 kalorii, 143g białka, oraz 182g tłuszczu każdy. Na 11,88 zł / porcja, ten przepis okładki 88% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ser ricotta, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Bon Appetit ma 89 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Placek z rukolą, szparagami i jajkami sadzonymi, Sałatka z rukoli z chrupiącym Proscuitto, parmezanem i jajkami sadzonymi, oraz Jajka sadzone i szparagi z parmezanem.
Instrukcje
1
Umieść szpinak w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Cukierki Peachie-o
2
Posypać wodą. Kuchenka mikrofalowa do zwiędnięcia, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
3
Odcedzić, naciskając na szpinak, aby uwolnić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
4
Umieść szpinak, 1 szklankę rukoli, 1/2 szklanki oleju i czosnek w blenderze. Zmiksować do uzyskania gruboziarnistego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
Szpinak
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przenieść pesto do małej miseczki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody i miodu w małej misce. Wymieszać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Miód
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
7
Mąkę i sól umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
8
Dodać 3/4 szklanki ciepłej wody i mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Drożdże
9
Wymieszać na średniej prędkości, aż ciasto zbierze się i odciągnie z boków miski, dodając więcej wody przez łyżki stołowe, jeśli zbyt suche, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Umyj dużą miskę olejem. Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Umieścić w misce; obrócić do płaszcza. Przykryć tworzywem sztucznym; umieścić w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Umieść kamień do pizzy lub blachę do pieczenia w piekarniku (jeśli używasz obramowanej blachy do pieczenia, Odwróć blachę, obramuj stronę w dół). Rozgrzej piekarnik do 260°. zagnieść ciasto w misce. Przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi objętość, około 45 minut. Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Uformuj każdą porcję w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Kamień Do Pizzy
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
13
Umieścić na mąki powierzchni roboczej; przykryć folią i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
14
Posypać bez brzegów blachy do pieczenia z mąki kukurydzianej. Pracując z jedną kulką na raz, rozwałkuj ciasto na mące do owalu 12x7 cali.
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
17
Posypać 1/4 ziemniaków, 1/4 szparagów, 1/4 kukurydzy i 1/4 grochu na pesto. Łyżka trzy 1-łyżka łyżki ricotta dollops na warzywa. Przesuń pizzę na kamień; piec, aż skorupa będzie złoty kolor na dnie i wokół krawędzi, 10 do 12 minut. Tymczasem szczotka nonstick patelnia z olejem; podgrzać na średnim ogniu. Crack 2 jajka na patelni; gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal płynne, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Szparagi
Ziemniak
Ser Ricotta
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
żółtko Jaja
Kukurydza
Jajko
Groch
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
18
Przenieś pizzę na powierzchnię roboczą.
19
Umieść 2 jajka sadzone na pizzy. Roztrzepać Ogolony parmezan i liście rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
Parmezan
Jajko
20
Pizzę pokroić w kliny i podawać. Powtórz z pozostałym ciastem, pesto, ziemniakami, szparagami, kukurydzą, groszkiem, ricottą i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Ziemniak
Ser Ricotta
Ciasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny