Placek z rodzynkami IV
Kwaśna śmietana Raisin Pie IV może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 72 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka octu jabłkowego, skrobi kukurydzianej, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Ciasto Z Rodzynkami, Placek Z Rodzynkami Z Kwaśną Śmietaną, oraz Placek Z Rodzynkami Z Kwaśną Śmietaną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Śmietanę lub mleko połączyć z octem i odstawić na 5 minut.
Rodzynki umieścić w średnim rondlu.
Wlać wystarczającą ilość wody do pokrycia, i gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż pulchnie.
Zdjąć z ognia, wymieszać z solą i odstawić.
W dużym rondlu wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodać żółtka i dokładnie zmiksować.
Wymieszać w śmietanie i mieszaninie octu i mieszać, aż mieszanina będzie gładka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z ekstraktem z wanilii i rodzynkami, a następnie odstawić do ostygnięcia.
W średniej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 6 łyżek cukru, kontynuując bicie, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Wlać schłodzoną mieszaninę rodzynek do skorupy ciasta. Wierzch równą warstwą bezy.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut, aż beza stanie się złotobrązowa.