Placek Z Rabarbarem W Kratkę
Kraty-Topped rabarbar Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, lodowatą wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Placek Z Rabarbarem W Kratkę, Szarlotka w kratkę, oraz Szarlotka W Kratkę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, 3 łyżki cukru i sól połączyć w dużej misce; pokroić w masło i skrócić blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grubą mączkę.
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Delikatnie naciśnij dwie trzecie ciasta w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Wciśnij pozostałe ciasto do 4-calowego koła na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto na 9-calowe koło. Zamrozić obie porcje ciasta 10 minut lub do momentu łatwego usunięcia folii.
Usuń 1 arkusz plastikowej folii z 12-calowego koła ciasta; dopasuj ciasto, plastikowe zawijanie do góry, do 9-calowej płyty ciasta pokrytej natryskiem do gotowania, umożliwiając rozciągnięcie ciasta ponad krawędź płyty.
Usuń górny arkusz folii z tworzywa sztucznego; złóż krawędzie pod i flet.
Aby przygotować nadzienie, połączyć rabarbar i kolejne 4 składniki (rabarbar przez gałkę muszkatołową), rzucając dobrze połączyć. Łyżka wypełniająca skorupę.
Usuń górny arkusz folii z pozostałego ciasta.
Ciasto pokroić na 12 pasków (3/4 cala). Delikatnie wyjmij paski ciasta z dolnego arkusza folii i ułóż w kratkę nad mieszaniną rabarbaru. Uszczelnij paski ciasta do krawędzi skorupy.
Wierzch i krawędzie ciasta posmarować mlekiem; posypać 1 łyżką cukru.
Ciasto ułożyć na blasze pokrytej folią.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmować ciasta z piekarnika).
Piec dodatkowe 30 minut lub do złotego (skorupa tarcza z folią, jeśli robi się zbyt brązowy). Schłodzić na stojaku z drutu.