Placek Z Rabarbarem W Kratkę

Placek Z Rabarbarem W Kratkę
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj zapiekanki Rabarbarowej. Ten przepis służy 1. Na 6,47 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1310 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka skórki pomarańczowej, sok pomarańczowy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Placek Wiśniowy, Placek Brzoskwiniowy W Kratkę, oraz Staromodny placek Wiśniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku. Ustaw blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową na stojaku, gdy piekarnik się nagrzewa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą, skórkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać rabarbar i sok pomarańczowy i mieszać, aż rabarbar jest dobrze pokryte; odstawić podczas rozwałkować ciasto.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj nieco większy dysk ciasta do średnicy około 13 cali i grubości 1/4 cala. (Nie martw się, jeśli ciasto pęknie—po prostu naciśnij je ponownie.) Linia 9-1 / 2-calowy talerz Deep-dish pie z ciasta i przyciąć go, aby pozostawić 1-calowy zwis.Wymieszaj nadzienie rabarbarowe, aby ponownie uformować nagromadzone soki na dnie miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
RabarbarRabarbar
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Nadzienie wlać do przygotowanej płytki ciasta i rozprowadzić na równą warstwę. Kawałki masła rozsypać na nadzieniu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Rozwałkuj pozostały dysk ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do około 12 cali średnicy i 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Pokrój go na paski o szerokości 12 cali.
7
Umyć zwis skorupy w płytce ciasta cienką warstwą mleka, pół na pół lub cream.To rozpocznij pionową część kraty, będziesz potrzebował 6 pasków ciasta. Podnieś co drugi pasek (dzięki temu będziesz mieć dopasowane długości zarówno dla pionowych, jak i poziomych krat) i ułóż je równomiernie pionowo w poprzek nadzienia, umieszczając najdłuższy pasek w pobliżu środka ciasta. Pociągnij do siebie każdy drugi pasek, delikatnie składając go na pół z powrotem na siebie. Aby rozpocząć poziomą część siatki, użyj pozostałych 6 pasków ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
MlekoMleko
8
Ułóż najdłuższy Pasek poziomo nieco powyżej środka ciasta. Rozłóż złożone pionowe paski na poziomym pasku. Złóż paski, które są teraz pod poziomym paskiem z powrotem do ciebie nad pierwszym poziomym paskiem.
9
Umieść drugi pasek poziomo około 1/2 cala powyżej pierwszego. Rozłóż złożone pionowe paski, aby pokryć drugi poziomy pasek. Złóż te, które są teraz pod drugim paskiem z powrotem do ciebie. Powtórz z trzecim paskiem poziomo około 1/2 cala powyżej drugiego poziomego paska, tak aby około połowa ciasta została utkana. Wróć do środka i złóż pionowe paski, które znajdują się pod najdłuższym poziomym paskiem w kierunku tkanej połowy ciasta.
10
Umieścić poziomy pasek około 1/2 cala poniżej najdłuższego paska po nietkanej stronie ciasta. Rozłóż złożone pionowe paski na poziomym pasku. Złóż paski, które są pod poziomym paskiem nad tkaną częścią ciasta. Powtórz z poziomym paskiem około 1/2 cala poniżej ostatniego paska. Rozłóż złożone pionowe paski, aby pokryć Pasek. Złóż paski, które są pod poziomym paskiem nad tkaną częścią ciasta. Zakończ ostatnim paskiem około 1/2 cala poniżej ostatniego poziomego paska, aby ciasto było teraz całkowicie utkane.Przyciąć wystające paski równo z krawędziami ciasta i, za pomocą palców lub tyłu widelca, zagniatać ciasto do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Umyj wierzch i krawędzie ciasta cienką warstwą pozostałego mleka, pół na pół lub śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
12
Umieścić ciasto na blasze i piec przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° i kontynuuj pieczenie, aż skorupa będzie złotobrązowa, a soki będą bulgotać, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć ciasto do drucianego stojaka i ostudzić całkowicie przed podaniem, co najmniej 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia18
Magazyn