Placek z rabarbarem i wiśnią
Placek z rabarbarem i wiśniami to przepis z południa, który jest przeznaczony dla 12 osób. Za 1,02 dolara za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 376 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Matki . Niewielu osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu migdałowego, mąki, cukru i soli. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 37% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Berry Cobbler , Blackberry Cobbler i Blackberry Pie Cobbler .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i ziele angielskie. Wymieszaj z nadzieniem do ciasta i rabarbarem.
Przenieś do nieposmarowanej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Przykryj i piecz w temperaturze 400° przez 15–20 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj mąkę, 3 łyżki cukru, proszek do pieczenia i sól; wmieszaj śmietanę i ekstrakt, aż powstanie miękkie ciasto. Nakładaj łyżką na mieszankę wiśniową; posyp migdałami i pozostałym cukrem.
Piec bez przykrycia przez 30–35 minut, lub do momentu, aż wierzch nabierze złotego koloru, a nadzienie będzie bulgotać.